Hak hvidløgene fint og sauter dem i lidt olie uden at de tager farve. Kom peanutbutter, soja, chilisauce, citronsaft, stødt ingefær og 1 dl vand ved og lad det simre 2-3 min. ved svag varme - kom mere vand i hvis nødvendigt - og smag til. Del blomkålen i små buketter og skær stokken i små tern. Skyl salaten godt, slyng den tør og bræk bladene i mundrette bidder. Varm lidt olie op på panden og rist blomkål 2-3 min. til de er møre med et sprødt bid. Befri imens avokadoen for skal og sten og skær kødet i tynde skiver. Pil løget og skær det i tynde ringe. Bred salaten ud på et fladt fad og fordel den lune, ristede blomkål ovenpå. Dryp dressingen over, top med avokado og løg og drys med grofthakkede nødder og gerne hakket koriander. Server straks til fx fisk, kylling eller lam.
Kundekommentarer ()