0

Ristet blomkål og majs i tærtedej (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del blomkålen i små buketter, skær majskernerne af kolberne med en skarp kniv og snit løgene i tynde skiver. Varm lidt olie op på en pande og rist grøntsagerne let gyldne deri - tilsæt kylling til sidst, såfremt det anvendes. Bred tærtedejen ud på en bageplade og bred grøntsagsblandingen ud på midten - der skal være en bred kant på 6-8 cm fri hele vejen rundt. Drys med parmesan, fold tærtedejen op om fyldet og tryk det sammen, så formen holder. Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen og hæld det ned over grøntsagerne. Drys med birkes (kan udelades) og bag ved 200 grader i ca. 30 min. til fyldet er fast og mørt og bunden flot gylden. Server med en fyldig grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.