Del blomkålen i små buketter, skær majskernerne af kolberne med en skarp kniv og snit løgene i tynde skiver. Varm lidt olie op på en pande og rist grøntsagerne let gyldne deri - tilsæt kylling til sidst, såfremt det anvendes. Bred tærtedejen ud på en bageplade og bred grøntsagsblandingen ud på midten - der skal være en bred kant på 6-8 cm fri hele vejen rundt. Drys med parmesan, fold tærtedejen op om fyldet og tryk det sammen, så formen holder. Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen og hæld det ned over grøntsagerne. Drys med birkes (kan udelades) og bag ved 200 grader i ca. 30 min. til fyldet er fast og mørt og bunden flot gylden. Server med en fyldig grøn salat til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften