0

Ristet fennikel og grønne bønner med cremet citronsauce (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Æg, Hvedemel, Selleri

Fremgangsmåde

Nip bønnerne, kog dem i 5-7 min. i letsaltet vand og skyl straks under koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Trim fenniklen og skær den i 6-8 både. Pisk æggeblommerne lyse og luftige og sæt dem til side. Rør mel og grøntsagsfond sammen i en kasserolle og lad det simre til det er tykt og cremet. Tag kasserollen af varmen, pisk citronsaft, salt og peber i og rør til det er jævnt. Vend æggeblommerne i, sæt gryden tilbage over middelsvag varme og rør forsigtigt til saucen tykner – den må ikke koge! Smelt smørret på en pande og rist fenniklen til den har taget farve og er knap mør. Kom bønnerne ved og sauter videre til de er gennemvarme. Anret dem på et fad, smag saucen til med salt og peber og fordel den over grøntsagerne. Server straks som tilbehør til pasta, fisk, fjerkræ eller kød.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?