Sauce: Hak 2 skalotteløg helt fint og sautér det i lidt olie. Hæld hvidvin og fiskefond på og lad det koge ind til det halve. Kom 2 dl fløde i saucen og kog ind til en cremet sauce. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Sauté: Snit porrerne i skiver, skyl dem godt og skær 3 skalotteløg i tynde både. Smelt lidt smør i en gryde og sauter løg og porrer til de er bløde. Rens imens svampene, del dem i mundrette stykker og kom dem i gryden. Sauter videre til svampene er møre og væden kogt væk. Kom ½ dl fløde ved til at samle sautéen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Fisk: Smelt en skefuld smør på panden og lad det bruse af. Krydr fiskefileterne med salt og peber og steg dem gyldne og møre på begge sider.
Hak krydderurterne og server dem som grønt drys. Giv små kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og evt. en blandet grøn salat til.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften