0

Ristet lilla spidskål med solbærvinaigrette, sprød bacon, forårsløg og ristede nødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Læg baconskiverne ud på bagepapir og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. til de er fint gyldne og sprøde. Kom nødderne i en lille bradepande og sæt dem ind sammen med - de skal have nogenlunde lige lang tid, til de er flot gyldne.

Trim imens spidskålen, fjern stokken og snit bladene i 6-7 mm tykke skiver. Trim forårsløget og snit det i tynde skrå skiver.

Kom solbærmarmelade, eddike, 3 spsk. olie, salt og peber i en skål og blend det det sammen med et par små hurtige omgange med en stavblender. Smag til og stil til side.

Varm lidt olie op i en wok eller sauterpande og lynrist kålen med lidt salt og peber i 3-4 min. til den er mør med bid. Anret på et flot fad, dryp dressingen over og drys med knust bacon grofthakkede nødder og forårsløg. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?