0

Ristet rød spidskål med frisk majs, sprød bacon og linser

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sulfitter, Sennep

Fremgangsmåde

Kom hønsefond, laurbær og pillede hvidløg i en kasserolle og kog det op.

Gå imens linserne igennem for sten og skyl dem godt. Kog linserne nænsomt under låg i bouillonen i 20 min. Sluk for varmen og lad dem trække yderligere 5-10 min. til de er møre med bid.

Befri majsen for hår og blade og kog den mør i lidt letsaltet vand 5-7 min. Skær kernerne af kolben med en skarp kniv.

Del baconskiverne i 3 cm bred stykker, rist dem gyldne og sprøde på en tør pande og dryp af på køkkenrulle.

Pisk 4 spsk. olie, balsamico, sennep, sukker, salt og peber sammen og smag til - den må gerne kradse lidt!

Hæld vandet fra linserne og fjern laurbær og hvidløg. Vend halvdelen af dressingen i linserne og lad dem marinere indtil anretning.

Befri spidskålen for grove blade og stok og snit bladene i 1 cm brede strimler. Varm lidt olie op i en wok og lynsteg kålen 1 min. Kom 2-3 spsk. vand ved og lad kålen dampe et øjeblik til den er mør med et sprødt bid. Tag wokken af varmen, vend linserne i og anret på et flot fad. Fordel majs og bacon ovenpå, dryp med resten af dressingen og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?