Kom hønsefond, laurbær og pillede hvidløg i en kasserolle og kog det op. Gå imens linserne igennem for sten og skyl dem godt. Kog linserne nænsomt under låg i bouillonen i 20 min. Sluk for varmen og lad dem trække yderligere 5-10 min. til de er møre med bid. Del imens baconskiverne i 3 cm bred stykker, rist dem gyldne og let sprøde på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Pisk 4 spsk. olie, citronsaft, sennep, sukker, salt og peber sammen og smag til - den må gerne kradse lidt! Hæld vandet fra linserne og fjern laurbær og hvidløg. Vend halvdelen af dressingen i linserne og lad dem marinere indtil anretning. Befri spidskålen for grove blade og stok og snit bladene i 1 cm brede strimler. Varm lidt olie op i en wok og lynsteg kålen 1 min. Kom 2-3 spsk. vand ved og lad kålen dampe et øjeblik til den er mør med et sprødt bid. Halver imens avokadoen, fjern skal og sten og snit kødet i tern. Tag wokken af varmen, vend bacon og linser i og anret på et flot fad. Fordel avokadoternene ovenpå, dryp med resten af dressingen og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
Kundekommentarer ()