0

Ristet rødspætte med sauterede julesalater, pærer og druer med citron og hvidvin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sauté: Trim julesalaterne og skær dem i kvarte på langs. Halver pærerne, fjern stilk og kernehus og skær hver halvdel i 3 både. Riv skallen af citronen og pres saften henover. Smelt 3 spsk. smør i en sauterpande og lad det bruse af. Læg julesalater og pærer på, fordel halvdelen af citronsaft/-skal henover og krydr med salt. Læg låg på og lad det simre 10 min. til salaterne er knapt møre. Tag låget af og lad det braisere videre til både salater og pærer har taget farve hist og her. Tag panden af varmen og smag til med salt og lidt friskkværnet peber.

Fisk: Dup fileterne tørre. Rør hvede- og majsmel sammen med salt og peber i en dyb tallerken. Vend fiskefileterne grundigt deri og bank overskydende mel af efterfølgende. Smelt lige dele smør og olie sammen på en pande ved middel-høj varme og steg fileterne gyldne og møre på begge sider. Læg dem i et varmt fad, fordel julesalater og pærer ovenpå og hold det hele lunt. Kom vinen på panden sammen med den resterende citronsaft/-skal. Lad det simre og koge ind til en fin skysauce. Vend halverede druer i, varm saucen hurtigt igennem og fordel den over fisk, salat og pærer. Drys med masser af fintklippet purløg og server straks.

Giv fx små kogte kartofler og en fyldig grøn salat fx med syrlige æbler, søde dadler og sprøde ristede valnødder.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?