0

Ristet rødtunge med løgkompot, rodfrugt-kartoffel-timiansauté og brunet smør med citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødtunge, Rugmel, Mælk

Fremgangsmåde

Kompot: Pil løgene og skær dem i tynde både. Snit hvidløgsfeddene i tynde skiver. Sauter det hele i lidt olie til det lige begynder at tage farve. Kom eddike, sukker, salt og peber ved og lad det simre 10-15 min. ved middelsvag varme til kompotten er kogt godt ind og er karamelliseret let. Smag til og lad den køle lidt af inden servering.

Rødder: Skrub eller skræl kartofler, gulerødder og persillerødder og skær dem i ensartede tern, ca. 1x1 cm. Rist ternene i olie ved høj varme ca. 5 min. til de er let brunede. Skru ned til middelsvag varme, kom timianblade ved og krydr med salt og peber. Lad det sautere yderligere 15-20 min. til kartofler og rødder er møre og smag til.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og vend dem i rugmel. Varm en god klat smør op på panden og steg fileterne gyldne og møre på begge sider. Anret dem på et fladt fad og hold dem lune. Kom 4 spsk. smør på panden, lad det brune fint af og rør citronsaften og et godt nip salt i. Fordel smørsaucen over fiskene eller server den i en skål for sig.

Giv en sprød grøn salat og godt friskbagt kernerugbrød til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?