0

Ristet savojkål og æbler med indiske krydderier og kokos (6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Trim kålen for stok og grove blade og striml resten i 1 cm brede strimler. Befri æblerne for stilk og kernehus og skær kødet i tynde både. Bræk eller snit den tørrede chili i 3-4 mindre stykker. Varm et godt skvæt olie godt op i en wok ved middel varme og rist sennepsfrø og spidskommen ½-1 min. Kom chilistykker, karry, ingefær, ½ tsk. salt og et godt kværn peber ved og rist videre 30 sek. eller til det begynder at dufte. Rør kålen i, skru op for varmen og rist 3-5 min. til det lige begynder at falde sammen. Vend æblebådene i og rist videre 1-2 min. til det er gennemvarmt. Vend til sidst kokosmælken hurtigt i - det skal ikke blive som en tyk sauce, bare lige "glasere" kål og æbler. Smag til med salt og peber og server straks drysset med ristet kokos og gerne grofthakket koriander. Giv til fisk, kylling, lam eller gris.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

Sådan åbner du en kokosnød:

Kokosnøden lægges i din ene hånd og med den tungeste og mest robuste kokkekniv/kødøkse du har (eller lignende genstand.) slår du med knivens ryg hårdt på kokosnødden mens du drejer den rundt i hånden. Slagene skal ramme nødden på det tykkeste sted. Med blot ganske lidt øvelse får du nu to halve kokosnødder der er delt med et forholdsvis lige snit på tværs.

Fisk nu forsigtigt kødet ud! 

Fif: hold evt en skål under så du nemt kan opsamle det skønne kokosvand der er i nødden! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?