Trim spidskålen for stok og grove blade og striml resten i ½ cm brede strimler. Rens peberfrugten og snit den i helt tynde strimler. Rens porren og snit dem i 3 mm tynde skiver med et meget skråt snit. Bræk eller snit den tørrede chili i 3-4 mindre stykker. Varm et godt skvæt olie godt op i en wok ved middel varme og rist sennepsfrø og spidskommen ½-1 min. Kom chilistykker, karry, ingefær, ½ tsk. salt og et godt kværn peber ved og rist videre 30 sek. eller til det begynder at dufte. Rør kål og porrer i, skru lidt op for varmen og rist 3-5 min. til det lige begynder at falde sammen. Vend peberfrugten i og rist videre 1-2 min. til det er gennemvarmt. Vend til sidst kokosmælken hurtigt i – det skal ikke blive som en tyk sauce, bare lige ”glasere” kålen. Smag til med salt og peber og server straks drysset med ristet kokos og evt. grofthakket koriander. Giv til fisk, kylling, lam eller gris.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Sådan åbner du en kokosnød:
Kokosnøden lægges i din ene hånd og med den tungeste og mest robuste kokkekniv/kødøkse du har (eller lignende genstand.) slår du med knivens ryg hårdt på kokosnødden mens du drejer den rundt i hånden. Slagene skal ramme nødden på det tykkeste sted. Med blot ganske lidt øvelse får du nu to halve kokosnødder der er delt med et forholdsvis lige snit på tværs.
Fisk nu forsigtigt kødet ud!
Fif: hold evt en skål under så du nemt kan opsamle det skønne kokosvand der er i nødden!
Kundekommentarer ()