Kartofler: Skrub kartoflerne godt og skær dem i ½ cm tykke skiver. Vend dem sammen med fintrevet skal fra hele citronen, et skvæt olie, salt og peber. Bred skiverne ud på en bageplade, pres saften af ½ citron over og sæt dem i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min. til de er møre og godt gyldne.
Sauté: Rens porrerne og snit dem i ½ cm tykke skiver. Rist baconen til den er let gylden og har -smidt fedtet - det skal ikke være helt sprødstegt. Tilsæt porrer og timian, krydr med et nip salt og et godt kværn peber og sauter i 3 min. Hæld vinen ved, skru ned for varmen og lad det sautere stille og roligt til porrerne er møre som smør og vinen kogt ind.
Fisk: Skær torsken i portionsstykker, dup dem tørre og krydr med salt og peber. Vend dem i et tyndt lag mel og rist dem gyldne og møre i olie (ca. 3 min. på hver side).
Anret fisken på en bund af bacon/porresautéen og med kartoflerne i en skål for sig.
Server retten sammen med en sprød grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften