0

Ristet violet blomkål på hjertesalat med hasselnødder, Vesterhavsost og rosmarinhonning (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kom honning og rosmarin - finthakket, hvis du bruger frisk - i en kasserolle og varm det langsomt op, så rosmarinaromaerne kan trække ud i honningen. Lad det igen køle ned til stuetemperatur. Del blomkålen i små buketter og snit bladstænglerne i tynde stimler. Skyl salaten, bræk bladene i mundrette bidder og vend dem med de fintsnittede blomkålsblade. Varm lidt olie op på en pande og rist blomkålsbuketter og nødder ved middelhøj varme til det har taget en fin gylden farve. Kom eddiken ved, krydr med salt og peber og rist 2 min. Hæld blomkål og nødder over i en stor skål, dryp lidt honning henover og lad det hvile 5 min. Vend den plukkede salat og rosiner i, anret og høvl flager af Vesterhavsost henover. Dryp med lidt ekstra honning og server straks til gris, kalv, lam eller fisk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?