0

Roastbeef med gylden rispilau og fyldte grillede grøntsagsruller

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Roastbeef: Tag kødet ud af køleskabet 30 min. inden det skal steges. Kom en god klat smør i en stegegryde og lad det bruse af. Brun stegen på alle sider ved middelhøj varme og krydr med salt og peber undervejs. Læg stegen i en lille bradepande og steg videre i ovnen ved 185 grader i ca. 25 min. (centrumtemperaturen skal være 55 grader). Tag stegen ud, dæk til med stanniol og lad den hvile 25 min. Skær stegen i skiver lige inden servering.

Grøntsagsruller: Fjern enderne på aubergine og squash og skær resten i ½ cm tykke skiver på langs. Pensl dem med lidt olie på begge sider, krydr med salt og peber og grill dem netop møre på en grillpande eller i ovnen. Rens og hak chilien fint. Bland den med ægget og krydr med salt og peber. Fordel fyldet på grøntsagsskiverne og rul dem sammen. Læg dem tæt i et lille ildfast fad og bag dem ved 185 grader i 10-15 min. til fyldet har sat sig.

Rispilau: Skyl risene (basmatiris kan også bruges) godt i koldt vand og lad dem dryppe af. Hak løgene fint og sauter dem sammen med karryen i halvdelen af smørret. Hæld bouillonen på og kog op. Tilsæt ris, rosiner, citronskal, salt og peber, læg låg på og skru ned på laveste blus. Lad risene passe helt sig selv i ca. 20 min. Tag gryden af varmen, læg et klæde mellem gryden og låget og lad risen hvile sådan i 10 min. Løsn dem let med en gaffel lige inden servering og rør resten af smørret i. Drys med hakket persille lige inden servering.

Server med klassisk tzatziki og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær