0

Roastbeef med rød- og hvidløg, kartofler og rosmarin

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Roastbeef: Tag kødet ud af køleskabet 30 min. inden det skal steges. Smelt en god klat smør i en stor gryde og lad det bruse af. Brun stegen på alle sider ved middel varme og krydr med salt og peber undervejs. Pil løg og hvidløg og læg dem i et ildfast fad. Læg stegen ovenpå og sæt fadet i ovnen ved 185°C i ca. 25 min. Bruges der stegetermometer skal centrumtemperaturen være 55°C. Tag fadet ud, tag stegen op, dæk til med stanniol og lad den hvile 30 min. Kom de skrubbede kartofler og rosmarinkviste ved og riv den skrællede ingefær henover. Vend det hele sammen og bag yderligere 30 min. til kartoflerne er møre. Skær stegen i skiver lige inden servering.

Sauce: Kom rødvinen i en gryde og kog det nede til en tredjedel. Rør fløde og maizena sammen, rør det i gryden og lad det simre til saucen er tyknet – det må ikke koge for voldsomt. Smag saucen til med gelé, salt og peber.

Servering retten med bagte rodfrugter og dampede ærter til.

Kommentarer og forslag til opskriften