0

Roastbeef med timian og allehånde serveret med kartofler i fad med hvidløg og emmentaler

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kød: Rør 2 tsk. timianblade, allehånde, salt og peber sammen i en skål og gnid roastbeefen godt ind i blandingen. Lad den trække mindst 30 min. - men gerne natten over. Brun roastbeefen på alle sider i lidt olie og læg den i en lille bradepande. Stik et stegetermometer i på det tykkeste sted, sæt bradepanden i en 200 grader varm ovn og bag til termometret viser 55 grader. Pak stegen ind i stanniol og et viskestykke og lad den hvile 15 min. Hæld cognac i bradepanden og skrab godt, så al stegeskyen bliver løsnet. Hak skalotteløgene fint og sauter dem let gyldne i en kasserolle i lidt olie. Tilsæt væden fra bradepanden, kalvefond og 1 tsk. timian og kog det hele ind til en kraftig fond (ca. 2 dl). Skær stegen i ½ cm tykke skiver og server den i skyen.

Kartoffelgratin: Skrub kartoflerne godt, skær dem i tynde skiver og hak hvidløgene fint. Taglæg kartofler, hvidløg, emmentaler, salt og peber i et smurt ildfast fad og hæld fløden over. Drys med parmesanen og sæt fadet i ovnen samtidig med stegen - så er kartoflerne færdige, når stegen har hvilet. Gratinen skal have ca. 35-45 min. - til kartoflerne er møre og overfladen gylden.

Server sammen med en stor skål salat og gode grove flutes.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.