0

Roastbeef på løg og rosmarin med auberginer og tomat i fad

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Auberginefad: Skær auberginerne i skiver og pensl dem med en smule olie på begge sider. Grill dem gyldne i ovnen ved 225°C – de skal vendes undervejs. Hak løget og 1 fed hvidløg fint og sauter det i lidt olie. Kom de flåede tomater og oregano ved og lad saucen simre 10-15 min. Vend basilikumblade, vineddike, salt og peber i saucen og smag til. Læg auberginer, tomatsauce og revet parmesan i lag og drys med rasp og parmesan på toppen. Dryp med lidt olivenolie og bag ved 185°C i ca. 30 min.

Roastbeef: Tag kødet ud af køleskabet 30 min. inden det skal steges. Kom en god klat smør og de to kviste rosmarin i en stegegryde og lad det bruse af. Brun stegen på alle sider ved middelhøj varme og krydr med salt og peber undervejs. Pil perleløg og 4 fed hvidløg og læg dem i et ildfast fad. Kom rosmarinkvistene i fadet og læg stegen oven på det hele og steg videre i ovnen ved 185°C i ca. 25 min. Bruges der stegetermometer skal centrumtemperaturen være 55°C. Tag stegen ud, dæk til med stanniol og lad den hvile 25 min. Skær stegen i skiver lige inden servering.

Server med bagte kartoffelklodser, en god grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.