0

Rodfrugtfritter med olivenmayonnaise (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hak oliven og hvidløg rigtig godt til en tyk pasta. Rør det i mayonnaisen og smag til. Skræl rodfrugterne og skær dem i lige store stave - pommes frites stil på 1 x 1 cm tykkelse og ca. 5 cm lange. Vend dem med lidt olie, salt og peber. Bred rodfrugterne ud på en bageplade, så de ligger plant i ét lag. Bag dem ved 200 grader i 20-30 min. (afhængigt af, hvor sprøde og møre du ønsker dem) - vend i dem 1-2 gange undervejs. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.