0
Rød butternutsuppe med sprød chorizo, ingefær og sesamolie

Rød butternutsuppe med sprød chorizo, ingefær og sesamolie

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Chorizo picante
1 min.
Steg chorizoen

Skær chorizoen i små tern og overfør til en stor gryde. Varm op ved middel varme og lad pølsen stege i sit eget fedt i ca. 5 min., indtil det begynder at blive sprødt. Tag pølsen op og overfør til en tallerken, men gem fedt i gryden.

hvidløgingefær
5 min.
Forbered grøntsagerne

Riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern og overfør halvdelen til gryden, når pølsen er stegt færdigt. Lad det simre, imens græskaret skæres ud.

butternut squashløgrød karrypasta
10 min.
Hak grøntsagerne

Hak løget groft og tilsæt til gryden.

Skær græskaren i grove stykker og kom ligeledes det i gryden sammen med den røde karrypasta og lad det det stege under omrøring i et par minutter.

Hæld vand i, indtil det dækker næsten helt op til græskaren. Kom låg på og lad det simre i ca. 15 min., indtil græskarstykkerne er helt møre.

ristet sesamolietamari soya sauce
20 min.
Rør toppingsovsen

Kom resten af ingefæren og hvidløget i en skål sammen med soyaen og sesamolie. Tilsæt 1/4 tsk. sukker og 1/2 spsk. eddike pr. person.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Lun bollerne og blend suppen

Lun bollerne i ovnen eller på en rister som angivet på pakken.

Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og top med chorizo og sovsen. Servér brødet til.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
501 kcal
Fedt:
24,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
53,5 g
heraf sukkerarter:
7,8 g
Kostfibre:
7 g
Protein:
14 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?