0
Rød dahl med gris, ingefær og græsk yoghurt

Rød dahl med gris, ingefær og græsk yoghurt

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket grisekød 8-12%
1 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme, og steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers. under jævnlig omrøring i ca. 5 min, indtil det får godt med farve. 

løggulerodbladselleri
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerødder, løg og bladselleri groft, og overfør til gryden undervejs, mens kødet steger. Gem evt. lidt hakkede grøntsager til anretning.

ingefærhvidløgdaalkrydderiflåede tomaterrøde linser
10 min.
Tilsæt krydderier

Riv hvidløg og ingefær ned i gryden, og tilsæt krydderiblandingen. Rør det rundt et par min., indtil hvidløgsduften aftager lidt.

Hæld linserne og de flåede tomater i retten, og hæld vand i, indtil det dækker fyldet.

Kom låg på, og lad det simre i ca. 15-20 min., indtil linserne er helt møre.

græsk yoghurt, 10%
25 min.
Krydr yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel dahlen i skåle, og top med resten af de hakkede grøntsager og yoghurt.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?