0
Rød dahl med kødboller, græsk yoghurt og koriander

Rød dahl med kødboller, græsk yoghurt og koriander

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløgingefærporregulerod
1 min.
Forbered urterne

Riv ingefær og hvidløg på den fine side af et rivejern.

Overfør begge dele til en stor gryde sammen med halvdelen af krydderiblandingen og 1 spsk. olie pr. person.

Lad det stege under middel varme i ca. 5 min. under jævnlig omrøring.

Hak porre og gulerod groft.

flåede og hakkede tomaterrøde linser
10 min.
Rør dahlen

Kom porre og gulerod i gryden, og lad det hele stege yderligere 5 min. under omrøring.

Tilsæt linser, flåede tomater og 1/2 dl. vand pr. person, og lad dahl'en simre i 15 min.

hakket oksekød 3-6%
15 min.
Rør kødbollerne

Kom kødet i en skål, og rør det godt sammen med 1/4 tsk. salt pr. person og resten af krydderiblandingen. Form 4-5 kødboller pr. person, og tilsæt dem til dahl'en. Lad dem tilberede i ca. 5 min., indtil de er gennemstegte.

Smag dahlen til med salt og peber.

græsk yoghurt 2 %koriander
25 min.
Forbered toppingen

Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt.

Hak koriander og dens stilke groft.

30 min.
Anretning

Fordel dahlen i skåle, og top med yoghurt og koriander.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
576 kcal
Fedt:
22,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
3 g
Kulhydrat:
40,6 g
heraf sukkerarter:
15,3 g
Kostfibre:
7,8 g
Protein:
47,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?