0
Rød dahl med kødboller, yoghurt og koriander

Rød dahl med kødboller, yoghurt og koriander

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløgingefærporregulerod
1 min.
Forbered urterne

Riv ingefær og hvidløg på den fine side af et rivejern.

Overfør begge dele til en stor gryde sammen med halvdelen af krydderiblandingen og 1 spsk. olie pr. person.

Lad det stege under middel varme i ca. 5 min. under jævnlig omrøring.

Hak porre og gulerod groft.

flåede og hakkede tomaterrøde linser
10 min.
Rør dahlen

Kom porre og gulerod i gryden, og lad det hele stege yderligere 5 min. under omrøring.

Tilsæt linser, flåede tomater og 1/2 dl. vand pr. person, og lad dahl'en simre i 15 min.

hakket oksekød
15 min.
Rør kødbollerne

Kom kødet i en skål, og rør det godt sammen med 1/4 tsk. salt pr. person og resten af krydderiblandingen. Form 4-5 kødboller pr. person, og tilsæt dem til dahl'en. Lad dem tilberede i ca. 5 min., indtil de er gennemstegte.

Smag dahlen til med salt og peber.

yoghurt 3,5 %koriander
25 min.
Forbered toppingen

Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt.

Hak koriander og dens stilke groft.

30 min.
Anretning

Fordel dahlen i skåle, og top med yoghurt og koriander.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
576 kcal
Fedt:
22,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
3 g
Kulhydrat:
40,6 g
heraf sukkerarter:
15,3 g
Kostfibre:
7,8 g
Protein:
47,3 g