Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løget og hvidløget groft (gem lidt hvidløg til creme fraichen) og overfør til en stor gryde med et godt skvæt olivneolie. Varm op ved middel varme i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil urterne er blevet gyldne.
Kom linserne og krydderiblandingen i gryden med urterne og rist det af under omrøring i et minuts tid.
Tilsæt flåede tomater og tilsæt ca. 1/2 dl vand pr. person. Lad retten simre i ca. 20 min. under låg. Rør rundt undervejs.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Riv det sidste hvidløg ned i en skål og tilsæt finthakket mynte og yoghurten. Rør det godt rundt og smag til med salt og peber.
Lun bollerne i ovnen eller på en rister.
Smag dahlen til med salt og peber.
Fordel dahlen i skåle og anret mandlerne og creme fraichen henover. Servér bollerne til.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()