0
Rød dahl med okse, ingefær og græsk yoghurt

Rød dahl med okse, ingefær og græsk yoghurt

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekød 3-6%
1 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person under jævnlig omrøring i ca. 5 min, indtil det får godt med farve. 

løggulerodbladselleri
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerødderne, løget og bladsellerien groft. Overfør dem til gryden undervejs, imens kødet steges. Gem evt. lidt hakkede grøntsager til anretning.

ingefærhvidløgdaalkrydderiflåede tomaterrøde linser
10 min.
Tilsæt krydderier

Riv hvidløget og ingefæren ned i gryden og tilsæt krydderiblandingen. Rør det rundt et par min., indtil hvidløgsduften aftager lidt.

Hæld linserne og de flåede tomater i retten og hæld vand i, indtil det dækker fyldet.

Kom låg på og lad det simre i ca. 15-20 min., indtil linserne er helt møre.

græsk yoghurt, 10%
25 min.
Krydr yoghurten

Hæld yoghurten i en skål og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel dahlen i skåle og top med urter og yoghurt.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
572 kcal
Fedt:
20,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,6 g
Kulhydrat:
48,4 g
heraf sukkerarter:
18 g
Kostfibre:
9,8 g
Protein:
44,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?