Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person under jævnlig omrøring i ca. 5 min, indtil det får godt med farve.
Hak gulerødderne, løget og bladsellerien groft. Overfør dem til gryden undervejs, imens kødet steges. Gem evt. lidt hakkede grøntsager til anretning.
Riv hvidløget og ingefæren ned i gryden og tilsæt krydderiblandingen. Rør det rundt et par min., indtil hvidløgsduften aftager lidt.
Hæld linserne og de flåede tomater i retten og hæld vand i, indtil det dækker fyldet.
Kom låg på og lad det simre i ca. 15-20 min., indtil linserne er helt møre.
Hæld yoghurten i en skål og krydr med salt og peber.
Fordel dahlen i skåle og top med urter og yoghurt.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kundekommentarer ()