Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær auberginen i tynde lang skiver og fordel ud på bagepladen. Krydr med 1/2 spsk. olie pr. person, salt og peber. Bag skiverne i 25 minutter, indtil de har fået lidt farve og er blevet møre.
Hak fenniklen, løget og hvidløget og overfør til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person.
Steg grøntsagerne ved middelhøj varme i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil de er helt møre.
Tilsæt linserne og krydderiblandingen og rør yderligere 1 minuts tid.
Hæld de flåede tomater og tilsæt 1/4 dl vand pr. person. Lad retten simre i ca. 15 min.
Kom kernerne i et ildfast fad og spred dem ud. Rist kernerne i ovnen i ca. 5 min. og rør rundt undervejs.
Smag dahlen til med salt og peber.
Rul auberginestykkerne om sig selv og kom i dahlen.
Fordel dahlen i skåle og top med kernerne og rejerne.
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()