0
Rød dahl med rejer, aubergine og hvidløg

Rød dahl med rejer, aubergine og hvidløg

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

aubergine
1 min.
Bag auberginen

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær auberginen i tynde lang skiver og fordel ud på bagepladen. Krydr med 1/2 spsk. olie pr. person, salt og peber. Bag skiverne i 25 minutter, indtil de har fået lidt farve og er blevet møre.

Fennikelløghvidløg
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak fenniklen, løget og hvidløget og overfør til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person.

Steg grøntsagerne ved middelhøj varme i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil de er helt møre.

røde linsergræsk linsesuppe krydderiflåede tomater
20 min.
Rør dahlen

Tilsæt linserne og krydderiblandingen og rør yderligere 1 minuts tid.

Hæld de flåede tomater og tilsæt 1/4 dl vand pr. person. Lad retten simre i ca. 15 min.

solsikkekerner
30 min.
Rist kernerne

Kom kernerne i et ildfast fad og spred dem ud. Rist kernerne i ovnen i ca. 5 min. og rør rundt undervejs.

35 min.
Færdiggør dahlen

Smag dahlen til med salt og peber. 

Rul auberginestykkerne om sig selv og kom i dahlen.

40 min.
Anretning

Fordel dahlen i skåle og top med kernerne og rejerne.

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
568 kcal
Fedt:
23,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,3 g
Kulhydrat:
47,3 g
heraf sukkerarter:
13,9 g
Kostfibre:
12,2 g
Protein:
39,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?