0
Rød dahl med stegt kylling, græsk yoghurt og syltede rødløg

Rød dahl med stegt kylling, græsk yoghurt og syltede rødløg

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kyllingebryst
1 min.
Steg kyllingen

Varm en gryde op ved høj varme. 

Steg kyllingen i  1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. på hver side, til den har fået godt med farve.

Sluk for panden, krydr med salt og peber, og gem til senere.

rødløg
5 min.
Hak rødløget

Hak rødløget i tynde strimler, og overfør det til gryden, hvor kyllingen blev stegt (gem nogle løgstrimler i en lille skål, og vend dem med lidt eddike).

Steg løgene ved middel varme under jævnlig omrøring i ca. 5 min., til de er møre.

røde linserdaalkrydderiflåede tomater
15 min.
Rør dahlen

Kom linserne, krydderiblandingen og flåede tomater i løgene, og lad retten simre, til linserne er helt møre.

Tilsæt lidt vand, hvis det begynder at blive for tørt.

græsk yoghurt, 10%
20 min.
Krydr yoghurten

Hæld yoghurten i en skål og krydr med salt og peber.

spinatrøde linser
30 min.
Tilsæt spinaten

Skær kyllingen i mundrette stykker, og kom dem i dahlen sammen med spinaten. Lad det simre yderligere 5 min., og smag retten til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Fordel dahlen i dybe tallerkener, og anret yoghurten og de syltede rødløg henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
568 kcal
Fedt:
25,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,9 g
Kulhydrat:
35,5 g
heraf sukkerarter:
11,6 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
45,9 g