0

Rød dahl med stegt kylling, græsk yoghurt og syltede rødløg

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kyllingebryst
1 min.
Steg kyllingen

Varm en gryde op ved høj varme. 

Steg kyllingen i  1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve. Sluk for panden, krydr med salt og peber og gem til senere.

rødløg
5 min.
Hak rødløget

Hak rødløget i tynde strimler og overfør til gryden kyllingen blev stegt (gem lidt af løget i en lille skål og vend med lidt eddike).

Steg løgene ved middel varme under jævnlig omrøring i ca. 5 min., indtil løgene er møre.

røde linserdaalkrydderiflåede tomater
15 min.
Rør dahlen

Kom linserne, krydderiblandingen og flåede tomater i linserne. Få det op at simre, indtil linserne er helt møre. Tilsæt lidt vand, hvis det begynder at blive for tørt.

græsk yoghurt, 10%
20 min.
Krydr yoghurten

Hæld yoghurten i en skål og krydr med salt og peber.

spinatrøde linser
30 min.
Tilsæt spinaten

Skær kyllingen i mundrette stykker og kom i dahlen sammen med spinaten og lad det simre yderligere 5 min. Smag retten til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Fordel dahlen i dybe tallerkener og anret yoghurten og de syltede rødløg henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.