Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Varm en gryde op ved høj varme.
Steg kyllingen i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve. Sluk for panden, krydr med salt og peber og gem til senere.
Hak rødløget i tynde strimler og overfør til gryden kyllingen blev stegt (gem lidt af løget i en lille skål og vend med lidt eddike).
Steg løgene ved middel varme under jævnlig omrøring i ca. 5 min., indtil løgene er møre.
Kom linserne, krydderiblandingen og flåede tomater i linserne. Få det op at simre, indtil linserne er helt møre. Tilsæt lidt vand, hvis det begynder at blive for tørt.
Hæld yoghurten i en skål og krydr med salt og peber.
Skær kyllingen i mundrette stykker og kom i dahlen sammen med spinaten og lad det simre yderligere 5 min. Smag retten til med salt og peber.
Fordel dahlen i dybe tallerkener og anret yoghurten og de syltede rødløg henover.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kommentarer og forslag til opskriften