0
Rød linsesuppe med okse i ras el hanout, saltet yoghurt og persille

Rød linsesuppe med okse i ras el hanout, saltet yoghurt og persille

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekød 3-6%
1 min.
Steg kødet

Varm en stor gryde op ved høj varme. Steg kødet i 5 min. under jævnlig omrøring.

løggulerod
5 min.
Forbered grøntsagerne

Hak grøntsagerne groft, og overfør dem til gryden. Lad grøntsagerne stege under omrøring i ca. 5 min., indtil de bliver bløde.

ras el hanouttomatpassatarøde linser
10 min.
Rør suppen

Tilsæt krydderiblandingen og linserne, og steg yderligere i 1 min. under omrøring.

Hæld passataen i gryden, og tilsæt vand, indtil det dækker fyldet. 

Lad suppen simre i 15-20 min., indtil linserne er blevet helt bløde.

Smag til med salt og peber.

mandler
15 min.
Rist mandlerne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

persille
20 min.
Hak persillen

Hak persillen groft.

Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt og peber.

30 min.
Anrentning

Fordel linsesuppen i skåle, og top med saltet yoghurt, persille og ristede mandler.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
19,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,2 g
Kulhydrat:
47,9 g
heraf sukkerarter:
17,4 g
Kostfibre:
9,2 g
Protein:
47 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?