Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Varm en stor gryde op ved høj varme. Steg kødet i 5 min. under jævnlig omrøring i 1/2 spsk. olie pr. pers.
Hak løg og gulerødder groft, og overfør dem til gryden. Lad grøntsagerne stege under omrøring i ca. 5 min., indtil de bliver bløde.
Tilsæt krydderiblandingen og linserne, og steg yderligere i 1 min. under omrøring.
Hæld passataen i gryden, og tilsæt vand, indtil det dækker fyldet.
Lad suppen simre i 15-20 min., indtil linserne er blevet helt bløde.
Smag til med salt og peber.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Hak persillen groft.
Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt og peber.
Fordel linsesuppen i skåle, og top med saltet yoghurt, persille og ristede mandler.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()