0
Rød linsesuppe med okse i ras el hanout, yoghurt og persille

Rød linsesuppe med okse i ras el hanout, yoghurt og persille

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekød
1 min.
Steg kødet

Varm en stor gryde op ved høj varme. Steg kødet i 5 min. under jævnlig omrøring i 1/2 spsk. olie pr. pers.

løggulerod
5 min.
Forbered grøntsagerne

Hak løg og gulerødder groft, og overfør dem til gryden. Lad grøntsagerne stege under omrøring i ca. 5 min., indtil de bliver bløde.

ras el hanouttomatpassatarøde linser
10 min.
Rør suppen

Tilsæt krydderiblandingen og linserne, og steg yderligere i 1 min. under omrøring.

Hæld passataen i gryden, og tilsæt vand, indtil det dækker fyldet. 

Lad suppen simre i 15-20 min., indtil linserne er blevet helt bløde.

Smag til med salt og peber.

mandler
15 min.
Rist mandlerne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

persille
20 min.
Hak persillen

Hak persillen groft.

Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt og peber.

30 min.
Anrentning

Fordel linsesuppen i skåle, og top med saltet yoghurt, persille og ristede mandler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
19,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,2 g
Kulhydrat:
47,9 g
heraf sukkerarter:
17,4 g
Kostfibre:
9,2 g
Protein:
47 g