0
Rød peber kødboller på creme frisk med squashspiraler

Rød peber kødboller på creme frisk med squashspiraler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Spred kartoflerne ud på bagepladen, vend med 1 tsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.

Bag kartoflerne i ca. 25 min., indtil kartoflerne begynder at rynke og er blevet møre. Rør godt rundt undervejs.

squash
5 min.
Lav squashspiralen

---- Man kan sagtens vælge, at skære squashen i stave, hvis man har lidt travlt ---- 

Man kan med fordel søge på "cucumber slinky" på youtube for at finde en god videoguide til denne udskæring.

Læg squashen mellem to spisepinde og skær ned i en masse tætte snit på den korte led ned til pindene, så det ligner en hasselback kartoffel. Drej squashen 180° om sig selv, så snittene vender nedad. Lad kniven pege ca. 45° ned på squashen og skær ligeledes tætte snit ned til spisepindene, hele vejen nedad squashen. Nu kan squashen foldes ud som en spiral. Hvis squashen sidder for tæt sammen har snittene ikke været dybe nok – det tager lidt træning. Kom squashen i en skål og krydder dem med salt.

hakket oksekød 3-6%rød peberfrugt
15 min.
Steg kødbollerne

Riv peberfrugten på den grove side af et rivejern (eller kom dem i et højt glas og blend dem med en stavblender).

Kom kødet i en skål og bland det godt sammen med 1/4 tsk. fint salt pr. person. Tilsæt peberfrugt og 1/2 spsk. hvedemel pr. person og rør det godt sammen.

Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.

purløgcreme frisk 9%Sød chilisauce
25 min.
Rør dressingen

Hak purløget fint og kom det i en skål sammen med creme frisken. Smag til med salt og peber.

Fjern væden fra squashen og vend med sweet chilien. Smag til med lidt eddike.

30 min.
Anretning

Servér kødbollerne med purløgsdressingen, kartoflerne og squashspiralen.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
27,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,3 g
Kulhydrat:
48,9 g
heraf sukkerarter:
12,4 g
Kostfibre:
5,6 g
Protein:
34,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?