0

Rød spidskålssalat med æbler, gule rosiner, tahindressing og ristede sesamfrø

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Trim spidskålen, fjern stokken og snit bladene i fine strimler. Kom kålen i et dørslag, sæt det i vasken og overhæld med kogende vand. Skyl straks efter med koldt vand og dryp godt af. Snit æblerne i tynde tændstikker og vend dem med 1 spsk. citronsaft. Klip rosinerne i mindre bidder. Kom resten af citronsaften, pillet hvidløg, tahin, parmesan, olie, 1-2 spsk. koldt vand, et godt nip salt og friskkværnet peber i en foodprocessor og kør det sammen til en blød og cremet dressing. Vend spidskål, æbler, rosiner og gerne finthakket persille sammen og bred salaten ud på et flot fad. Dryp dressingen over og drys med sesamfrø. Server til krydrede gryderetter, kylling eller krydret varmrøget eller bagt laks.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?