0
Rød thai karry med torsk, kokosmælk og citrongræs

Rød thai karry med torsk, kokosmælk og citrongræs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

citrongræsløghvidløgrød karrypasta
5 min.
Rør karrypastaen

Riv citrongræssets nederste halvdel fra roden samt hvidløget på den fine side af et rivejern. Riv løget på den grove side af et rivejern.

Kom det i en gryde sammen med karrypastaen og 1 tsk. olie pr. person. Varm op ved middel varme, og steg fyldet under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil den kraftige løgduft har aftaget lidt.

rød peberfrugt
15 min.
Forbered peberfrugten

Skær peberfrugten i mundrette stykker og overfør til gryden med karryblandingen.

Hæld kokosmælken i sammen med 1/4 dl vand pr. person, og få det op at simre.

torskefilet uden skind
25 min.
Tilsæt fisken

Skær ligeledes fisken i mundrette stykker, og krydr med salt.

Smag karryretten til med salt og ca. 1 tsk sukker pr. person.

Kom fisken i gryden, og lad det simre i ca. 3-4 min., indtil den begynder at flage.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og servér karryretten til.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
26,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
15,8 g
Kulhydrat:
50,3 g
heraf sukkerarter:
14,2 g
Kostfibre:
5,5 g
Protein:
33,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?