Oksefyld: Skær løg og auberginer i små fine tern og hak 5 fed hvidløg fint. Varm et godt skvæt olie op i en sauterpande og rist løg og auberginer af ved godt varme. Kom hvidløgene ved, skru ned for varmen og lad det langsomt reducere og karamellisere let, det tager ca. 20 min. Vend rundt i det med jævne mellemrum.
Skru igen op for varmen, kom kødet ved og brun det hurtigt af. Tilsæt chili, kanel, spidskommen, tomatpuré, salt og peber og rist det med i 1 min. Rør de hakkede tomater, drænede kikærter, rosiner og 1 tsk. fintrevet citronskal i og lad det simre videre til det hele er kogt ind til en tæt og kraftig kødsauce. Lav imens pandekagerne...
Pandekager: Skrub rødbederne og kog dem møre i usaltet vand, 30-45 min. afhængigt af tykkelse. Gnid skindet af, kom bederne i en foodprocessor sammen med mælken og kør det sammen til en helt fin og flot pink masse. Hæld det over i en skål, kom de 2 slags mel, øl, æg og ¾ tsk. salt i og rør det sammen til en glat pandekagedej. Smelt en lille smule smør på en teflonpande, kom en skefuld dej på og få den hurtigt fordelt jævnt. Bag 2-3 min. på hver side og gentag med resten af dejen.
Tahincreme: Rør tahin, 1 fed presset hvidløg, 2 spsk. citronsaft, ¼ tsk. salt og 1 spsk. koldt vand sammen til en tyk creme og smag til.
Server pandekagerne som ”saml selv” med tahincremen og hakket persille til at toppe med. Giv en sprød grøn salat med appelsin, feta, mandler, dadler og granatæble til.
Kundekommentarer ()