0

Rødbederisotto med timian og parmesan (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl rødbederne og riv dem groft. Hak løg og hvidløg fint og sauter begge dele sammen med timian i lidt olie. Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Kom dem i gryden og sauter dem med til de begynder at blive gennemsigtige. Kom balsamico og hvidvin på og rør rundt til den er helt opsuget af risene. Tilsæt de revne rødbeder og start så med at tilsætte fond; tilsæt lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget - fortsæt til risene er møre og konsistensen blød og let flydende. Smag til med rigeligt revet parmesan, salt og peber.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.