Rødbeder: Skræl rødbeder og riv dem groft eller kør dem i en spiralizer.
Dressing: Bland balsamico med citronsaft, sirup, salt og peber. Pisk olivenolie i og smag den til. Den skal være til den syrlige side.
Riv peberrod (det er bedst at købe en hel rod og så rive den) og vend rødbede med dressing og peberrod. Lad det trække på køl i ½-1 time og smag den til. Start evt. med halvdelen af peberrod.
Skær bacon i ½ cm tykkelse og del dem i mindre stykker. Steg dem sprøde på en varm pande og lad dem dryppe af. Skyl æbler og skær dem i både. Vend dem i rødbederne og anret med lidt persille og bacon på toppen.
Jeg elsker salater med rå rødbede. Den her lavede jeg til braiseret oksebov, den søde rødbede med stærk peberrod og syrlige æbler gik fantastisk i spænd til det møre oksekød, med ovnbagte pastinakker og et glas rødbedesaft.
Kundekommentarer ()