0

Røde aspargeskartofler i rygeost med radiser og rødløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne møre med kommen og lad dem køle helt af. Trim radiserne og skær dem i tynde skiver. Pil løget og hak det fint. Rør rygeost, cremefraiche, mayonnaise, citronsaft, salt og peber sammen til en jævn creme. Skær de kolde kartofler i tykke skiver og vend dem i cremen sammen med radiser, rødløg og gerne purløg/persille. Smag til og server til fx stegt gris, kalv eller lam.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?