0
Rødfisk med hvidløgsmarinerede rodfrugter og balsamicomandler

Rødfisk med hvidløgsmarinerede rodfrugter og balsamicomandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinade: 1 dl olivenolie, saft fra ½ citron, 4 fed presset hvidløg, timian, salt og peber røres sammen og smages til.

Rodfrugter: Skræl rødbeder og jordskokker, skær dem i stave på ca. ½ cm x ½ cm tykkelse. Snit løgene groft. Finpuds kartoflerne, halver dem og vend dem med marinaden. Læg dem i et ovnfast fad, dæk med stanniol og sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca. 45 min. (til rødbederne har tilpas konsistens).

Mandler: Mandlerne lægges på en tør opvarmet pande. Når mandlerne er opvarmet, tilsættes 2 spsk. honning og 4 spsk. balsamico. Hold øje med de ikke brænder på. Når panden er tør, er mandlerne færdige.

Fisk: Skrab skindet fri for evt. skæl (i en køkkenvask - det sviner lidt) og dup fisken tør. Skær fisken i portionsstykker og læg den med skindsiden nedad ovenpå rodfrugterne. Pres lidt citron over fisken sammen med lidt olie. Krydr med lidt salt og peber (og evt. lidt timian). Fisken skal have ca. 10-15 min., så fisken skal i ovnen 30 min. efter rodfrugterne.

Anret på tallerkner og drys mandlerne over (enten hele eller grofthakkede).

Del

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?