0

Rødkåls-appelsinsalat med feta, tranebær og ristede solsikkekerner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Trim rødkålen for grimme blade og stok og snit resten i fine strimler. Vend dem med balsamico, honning, 3 spsk. olie, salt og peber og lad det marinere, mens resten klargøres. Skær skallen af appelsinerne og snit kødet i fine tynde skiver. Skær løget i tynde ringe. Rist solsikkekernerne i 1 spsk. olie til de er let gyldne. Drys 2 tsk. sukker over og lad kernerne karamellisere let. Bred kålen jævnt ud på en stor tallerken, anret appelsinskiverne flot ovenpå og læg løgringene på. Smuldr fetaen henover og drys med solsikkekerner og tranebær. Pisk 4 spsk. olie, eddike, salt og peber og smag til med sukker. Dryp dressingen over og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.