0

Rødkåls-appelsinsalat med feta, tranebær og ristede solsikkekerner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Trim rødkålen for grimme blade og stok og snit resten i fine strimler. Vend dem med balsamico, honning, 3 spsk. olie, salt og peber og lad det marinere, mens resten klargøres. Skær skallen af appelsinerne og snit kødet i fine tynde skiver. Skær løget i tynde ringe. Rist solsikkekernerne i 1 spsk. olie til de er let gyldne. Drys 2 tsk. sukker over og lad kernerne karamellisere let. Bred kålen jævnt ud på en stor tallerken, anret appelsinskiverne flot ovenpå og læg løgringene på. Smuldr fetaen henover og drys med solsikkekerner og tranebær. Pisk 4 spsk. olie, eddike, salt og peber og smag til med sukker. Dryp dressingen over og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften