0

Rødkålssalat med appelsin, tørret frugt og honningristede solsikkekerner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Befri rødkålen for grove yderblade og stok og snit bladene i fine tynde strimler. Snit forårsløget i tynde skiver – hold det hvide og grønne adskilt. Skær skallen af appelsinerne med en skarp kniv og snit kødet i mellemstore tern. Pisk mayonnaise, eddike, sennep og sukker sammen til sukkeret er opløst. Tilsæt 2 spsk. olie, salt og peber og smag til. Vend kål, den hvide del af løget, dressing og halvdelen af den tørrede frugt sammen og lad det marinere en halv time. Rist imens solsikkekernerne let gyldne på panden i en smule olie. Kom honningen ved og rist yderligere 2 min. Bred kernerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Anret kålsalaten i en lav skål og drys med appelsintern, resten af den tørrede frugt, solsikkekernerne og den grønne løgtop som det sidste. Server som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften