0

Rødkålssalat med granatæble, tørrede tranebær og ristede kerner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Befri kålen for grove yderblade, skær det i kvarte og fjern stokken. Snit bladene i fine tynde strimler og kom dem i en skål. Halver granatæblet og bank på skallen med en stor trægrydeske til kernerne rasler ned i skålen. Rist birkes, sennep og nigella sammen på en tør pande til de begynder at "poppe" og kom dem i skålen. Kom lidt olie på samme pande og rist græskar- og solsikkekernerne let gyldne og kom dem ved sammen med tranebær, citronsaft, honning og olie. Krydr med salt og peber og vend salaten godt sammen. Lad den trække 10 min., smag til og anret. Salaten er lige god til fisk, kød og fjerkræ.

Bonusinfo

Nigellafrø  der er små sorte frø er en almindelig ingrediens i Mellemøsten og Indien. De er let bitre og pebrede i smagen, og kan steges før brug for at forstærke smagen. Nigellafrø kendes også som 'jomfru i det grønne'.Nigella bruges undertiden i garam masala eller mildere retter som for eksempel kormas. I Mellemøsten og Indien tilsættes nigellafrø gerne til en brøddej før bagning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?