0

Rødkålssalat med klementiner, avokadodressing og tørret chili (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Befri kålen for stok og grove blade og snit resten i fine strimler. Skær skallen af klementinerne med en skarp kniv og snit kødet i tynde skiver. Befri avokadoen for skal og sten og kom kødet i en blender sammen med 2 spsk. citronsaft, presset hvidløg, cremefraiche, salt og peber. Kør det sammen til en helt glat creme og smag til. Pisk olie, 1 spsk. citronsaft og honning godt sammen og smag til med salt og peber. Vend rødkålen med dressingen - lige inden servering! - og bred kålen ud på et flot fad. Dryp avokadodressingen over og top med klementinskiverne. Drys med chiliflager og gerne grofthakket koriander. Server straks til fx burritos eller en chili con carne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.