Halver rødkålen og skær de yderste blade og midten fra. Snit halvdelen meget fint enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Det er vigtigt, du ikke ender med grove dele i skålen, denne salat skal være fin og delikat, da den skal trække.
Varm appelsinsaften sammen med æbleeddike og ribsgele til geleen er smeltet. Tilsæt lidt salt og lad det køle en smule ned. Vend rødkålen sammen med dressingen og stil den i køleskabet i MINDST 4 timer - men gerne natten over. Læg den fx i en lukket pose og vend posen et par gange.
Varm smørret på en pande til det er smeltet. Tilsæt valnødderne og rist dem ved moderat varme i 5-7 min. til de har farve og dufter. Tag dem af, læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem køle ned.
Del vindrueren og klip fignerne i små dele med en saks. Vend druer og figner i salaten og pynt med de afkølede valnødder lige før servering.
Kundekommentarer ()