0
Rødspætte i fad med squash, broccoli og cremet bavnehøj sovs

Rødspætte i fad med squash, broccoli og cremet bavnehøj sovs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

porresquashbroccoli
5 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Skær porre, squash og broccoli i mundrette stykker, og overfør dem til et ildfast fad med 1/2 spsk. olie pr. person.

Vend det godt rundt, og krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne i ca. 20 min. ved jævnlig omrøring.

Bavnehøj ostenfløde 9%
15 min.
Rør sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset, og smag til med salt, peber og lidt eddike. Riv osten i og rør godt rundt.

Hvis sovsen begynder at klumpe, kan man med fordel presse den gennem en sigte eller blende den med en stavblender.

rødspættefilet
20 min.
Krydr fisken

Tag grøntsagerne ud af ovnen, og læg fisken henover. Krydr den med salt, og hæld ostesovsen ved. 

Bag retten i 5 min. yderligere og servér.

30 min.
Anretning

Servér fiskeretten med kartoflerne til.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
589 kcal
Fedt:
28,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,6 g
Kulhydrat:
41,8 g
heraf sukkerarter:
11,1 g
Kostfibre:
6,5 g
Protein:
37,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?