0
Rødspætte i mexicansk tomatsauce, bagte løg/aubergine og brune ris

Rødspætte i mexicansk tomatsauce, bagte løg/aubergine og brune ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
brune ris
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisningen på pakken. 

løgaubergineolie
3 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen til 220°C.

Pil løget og hak den ene halvdel groft til sovsen og skær den anden halvdel i ½ cm tykke skiver.

Skær auberginen ud i 1 cm tykke skiver og krydr hver skive omhyggeligt med salt på begge sider og lad dem afgive væde i 10 min. Dup det overskydende vand af med papir.  Vend løg- og aubergineskiverne i 1 spsk. olie pr. person, spred dem ud på en bageplade og bag i 15 min, til de får en gylden overflade og blødt kød.

rødspætteløgrød chilicitrontomatpurégrøntsags bouillonoliehonning
15 min.
Fisk og chilisovs

Skær fisken ud 2x2 cm stykker og krydr med salt. Varm en gryde op ved middel varme og steg lidt af chilipulveret (pas på det er stærkt) i 1 tsk. olie pr. person i 1 min. under omrøring, tilsæt de hakkede løg og steg i 2 min. Tilsæt bouillon, tomatpasta, citronsaft, 1 tsk. honning og 1,5 dl vand pr. person. Læg låg på gryden og lad det simre i ca. 15 min, til sovsen er blevet tyk.

Tilsæt fisken 1 min. før servering og smag evt. til med ekstra salt.

35 min.
Anretning

Server risen med de bagte auberginer og chilisovsen.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
570 kcal
Fedt:
16,8 g
Kulhydrat:
66,7 g
Kostfibre:
11,3 g
Protein:
32,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?