0
Rødspætte i rød karry med kokosmælk og basilikum

Rødspætte i rød karry med kokosmælk og basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linsersalt
1 min.
Linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

rød thai karrypastekokosmælkcitrongræsløghvidløgbasilikum
3 min.
Karrypasta

Pil det yderste lag af citrongræs, løg og hvidløg, og skær det hele i tynde skiver. Skyl basilikum, pluk bladene fra stilken (gemmes til senere), og hak bladene groft.

Kom citrongræs, løg, hvidløg, basilikumstilke og karrypastaen op i en morter eller lille blender, og hak det hele til en pasta.

kokosmælksukker
15 min.
Sovsen

Kom ca. 1/4 af kokosmælken i en wok eller gryde, og varm det op under omrøring, til det begynder at simre. Lad det blive ved med at simre under omrøring i ca. 5 min., indtil kokosmælken skiller olien fra. 
Hvis olien ikke skiller fra, kan man tilsætte lidt olie i stedet.

Tilsæt karrypastaen, og lad sovsen simre i yderligere 3-4 min. under omrøring, indtil løg og hvidløgsduften aftager lidt. Kom 1 tsk. sukker i pr. person, og lad sovsen simre, indtil sukkeret er opløst. Hæld resten af kokosmælken i, og lad sovsen simre i ca. 10 min. 

nam pla (fiskesauce)rødspættefiletaubergine
20 min.
Auberginen og fisken

Skyl auberginen, skær den i mundrette stykker, og kom den i karrysovsen. Lad sovsen simre i ca. 5 min., indtil auberginen er mør.

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm, og put dem i karrysovsen 1 minut før servering sammen med basilikumbladene.

Hæld 1 spsk. fiskesauce pr. person i sovsen, og smag til med salt og sukker. 

30 min.
Anretning

Servér karryretten med de kogte linser.

Velbekomme!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
521 kcal
Fedt:
25,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
19,7 g
Kulhydrat:
31,3 g
heraf sukkerarter:
8,4 g
Kostfibre:
11,5 g
Protein:
38,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?