Næringsfordeling pr. person
Energi: 600 kcal
Fedt: 24,1g
Kulhydrat: 54,7g
Protein: 37,4g
Kostfibre: 8,7g
Sæt to gryder over med vand til at koge bederne og spelten.
Bederne kommes direkte i vand og skal koges ca. 25 min, til de er møre og skrællen sidder løst. Skyl dem under koldt vand, ”vrid” dem, til skrællen falder af, og skær dem i grove stykker.
Kom perlespelten op i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg, til den er mør - ca. 15-20 min.
Skær fisken i 2x2 cm stykker, krydr den med salt, og læg til side.
Græskarkernerne ristes på en tør pande over middelvarme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.
Pil hvidløget og hak det fint. Skyl mynten grundigt, pil bladene fra stilken, og hak dem groft.
Varm en kasserolle op ved middelvarme, og steg hvidløget i 1 tsk. olie pr. person i 30 sek. Skru ned for varmen, og tilsæt spelten, fisken og creme frisken. Varm det stille og roligt op under omrøring i ca. 3 min, til fisken er tilberedt. Hvis det får for høj varme, skiller creme frisken. Smages evt. til med ekstra salt.
Bland bederne med citronsaften, 1 spsk. olivenolie pr. person, græskarkernerne og mynten. Smag til med salt og peber.
Servér den cremede spelt med de syrlige beder.
Kundekommentarer ()