Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde, som er stor nok til at rumme kokosmælken og fisken på en gang, over ved mellem varme.
Tilsæt lidt olie til gryden, kom karryblanding i, og lad det sautere 1-2 min. Tilsæt kokosmælk og vand svarende til halvdel mængde kokosmælk, og lad den koge op stille og roligt.
Bemærk, du kan selv styre hvor stærk curryen skal være, ved at tilsætte lidt af gangen, i stedet for det hele på en gang.
Pluk sølvbederne af stokken, skyl dem grundigt, og skær dem i mundrette stykker.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler. Skræl mangoen, og skær den i små tern.
Steg sølvbederne hårdt på en meget varm pande i en smule olie i ca. 1-2 min., til de tager lidt farve, og falder lidt sammen, men beholder biddet. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Steg gerne over flere gange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.
Bring currysaucen op til lige omkring kogepunktet, og læg rødspættefileterne ned i gryden. Lad dem simre kort i 2-3 min., til de er møre, uden at gryden går i kog. Tag dem herefter forsigtigt op med en hulske.
Laver du mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel gøre det over to gange, så gryden ikke bliver overfyldt.
Krydr fileterne med salt og friskkværnet peber, når de er oppe af curryen.
Kog nudlerne efter anvisning på pakken, kom dem derefter over i curryen.
Smag curryen til med limesaft, salt, evt. soya og friskkværnet peber.
Anret nudlerne i bunden af en dyb tallerken.
Kom sølvbeder, gulerødder, mangotern og fisk ovenpå, og slut af med at hælde den varme curry ud over.
Kommentarer og forslag til opskriften