0
Rødspættefilet med bagte forårsløg, estragon og nye kartofler

Rødspættefilet med bagte forårsløg, estragon og nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

1 min.
  1. Tænd ovnen på 225 grader. Skrub og skyl kartoflerne, kog kartoflerne møre i saltet vand.
  2. Pluk og hak estragonbladene fint. Pil og hak rødløg fint.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre, og mos dem til en grov kompot. Rør kompotten med creme fraiche og revet parmesanost (brug halvdelen her). Smag til med salt, peber, hakket estragon og hakkede rødløg.
  4. Skær bunden og evt. lidt af toppen af forårsløgene. Læg forårsløgene i et ovnfast fad. Rør eddike (f.eks. balsamico) sammen med sukker eller honning, og hæld det over forårsløgene. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  5. Bag løgene i ovnen i ca. 15 min., til de er bløde og gyldne, vend dem evt. et par gange. Efter 8-10 min., drys solsikkekerner over, og bag yderligere 5-7 min. Riv resten af parmesanen over de lune forårsløg.
  6. Krydr fiskefileterne med salt og peber, fold dem på midten, og vend dem evt. i mel. Steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt olie, først på den ene side i 2-3 min., til de er gyldne. Vend fiskene, og steg videre i ca. 1 min. Læg de stegte fisk på køkkenrulle, og krydr med lidt salt og peber.

Velbekomme!

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
768 kcal
Fedt:
44,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
12,6 g
Kulhydrat:
50,5 g
heraf sukkerarter:
11 g
Kostfibre:
6,6 g
Protein:
37,9 g