Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, og flæk løgene på midten. Spred begge dele ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i grøntsagerne undervejs for en jævn stegning.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Kog bønnerne i 5-7 min., hvor vandet roligt simrer. Dræn dem for vand, og vend med 1 tsk. olie pr. person og citronsaft.
Hæld yoghurten i en skål, og krydr den med salt.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Steg fisken på den ene side i ca. 1 min.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér fisken med bønnerne, de bagte grøntsager og den saltede yoghurt.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()