0
Isingfilet med dampede grønne bønner, bagte rødløg og saltet yoghurt

Isingfilet med dampede grønne bønner, bagte rødløg og saltet yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflerrødløg
1 min.
Bag kartofler og løg

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, og flæk løgene på midten. Spred begge dele ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i grøntsagerne undervejs for en jævn stegning.

grønne bønnercitron
10 min.
Damp bønnerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Kog bønnerne i 5-7 min., hvor vandet roligt simrer. Dræn dem for vand, og vend med 1 tsk. olie pr. person og citronsaft.

yoghurt naturel 0,5%
15 min.
Krydr yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, og krydr den med salt.

isingfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Steg fisken på den ene side i ca. 1 min.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med bønnerne, de bagte grøntsager og den saltede yoghurt.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
525 kcal
Fedt:
20,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,4 g
Kulhydrat:
47,1 g
heraf sukkerarter:
7,3 g
Kostfibre:
6,5 g
Protein:
35,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?