0
Rødspættefilet med porre-ærtestuvning og sennep

Rødspættefilet med porre-ærtestuvning og sennep

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

porre
5 min.
Steg porren

Hak porren fint og overfør til en kasserolle med 1 tsk. olie pr. person.

Lad det stege ved middelhøj varme i ca. 5 min., indtil porren er blevet helt mør.

ærter, frostfløde 9%Grov senneppersille
15 min.
Rør stuvningen

Kom 1/2 spsk. hvedemel pr. person i kasserollen med porren, og rør godt rundt i 1 minuts tid.

Tilsæt fløden og lad det simre under omrøring, indtil det begynder at blive tykt.

Tilsæt sennep og ærter, og lad det simre et par minutter. Smag til med salt og peber, og kom finthakket persille i sovsen lige før servering.

rødspættefilet
25 min.
Damp fisken

Hæld vand i en pande, indtil det dækker bunden, og lad vandet simre.

Overfør fisken til panden, og kom låg på. Lad fisken simre i 3-4 min., indtil den begynder at flage. Overfør den til et fad.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne og stuvningen.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
596 kcal
Fedt:
23,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
56,3 g
heraf sukkerarter:
8 g
Kostfibre:
5,4 g
Protein:
35,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?