0
Rødspættefilet Milanese med penne, broccoli og tomat

Rødspættefilet Milanese med penne, broccoli og tomat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Mælk, Æg, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
broccolibasilikumtomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
1 min.
Broccoli

Skyl og skær broccoli i små buketter, og skær også den øverste del af stænglen, der er skrællet, i mindre stykker. Pluk og skyl basilikum i koldt vand. Del tomaterne i 4 kvarte.

rasprødspættefiletpecorino romano
10 min.
Fisk:

Krydr fiskefileterne grundigt på begge sider med salt og sort peber. Vend dem i mel, og derefter i sammenpisket æg (har du ikke et æg, så vend i lidt mælk eller fløde). Til sidst vender du fileterne i en blanding af rasp (se video ovenover) og fintrevet ost (brug ca. halvdelen her). Steg på en godt varm pande i rigeligt neutral olie. Når de er gyldne og sprøde på den ene side, tilsætter du et par klatter koldt smør, som bruser op. Vend nu fileterne, og steg et minut på den anden side. Krydr med salt og peber. Sæt fisken til side et lunt sted, mens du laver pastaen færdig.

penne pasta
12 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand efter anvisning på pakken. Kom det sidste minut af kogetiden små buketter broccoli i vandet sammen med pastaen, og kog dem med. Dræn vandet fra, og vend med lidt god olivenolie. Lad retten stå og køle lidt ned, mens du laver alt det andet klar.

pecorino romanobasilikumtomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailhvidløg
15 min.
Sovs:

Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rist skiverne gyldne på den pande og i det fedtstof, hvori du stegte fisken. Når de dufter godt af gyldne løg, tilsætter du den kogte pasta og broccoli. Rist godt igennem et par minutter. Tilsæt nu skårne og skyllede tomater og grofthakket, skyllet basilikum. Krydr med salt og sort peber, og riv det sidste ost i.

citron
20 min.
Anretning:

Anret som vist på billedet med lidt citron presset over fisken ved bordet.

Se video med huskokken der laver retten her: https://www.youtube.com/watch?v=VduTjK9eglc&feature=youtu.be

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?